Wildplukwandeling & Oerkookworkshop

***Voor data en prijzen zie onderaan de tekst***

De Bosbeleving: 

Je waant jezelf terug in de tijd waarin alles draaide om de eerste levensbehoeften. Met oeroude technieken kook je met wat de natuur je dit jaargetijde te bieden heeft. We nodigen jullie uit om te vertragen en de verbinding te voelen met de natuur!

Oerkookworkshop: Een middag in het bos gevuld met (h)eerlijke zelfbereide Bushtapas!

 

Stel je voor.....een prachtige plek midden in het bos! Een plek waar je jezelf terug waant in de tijd waarin alles draaide om de eerste levensbehoeften. Overdekte vuurplaatsen, driepoten met vuren en banken met schapenvachten. Tijdens de oerkookworkshop bereid je gerechten met oeroude technieken en met wat de natuur ons dit seizoen te bieden heeft. Elk gerecht wordt door en voor de groep klaargemaakt. In kleine groepjes bereid je onder begeleiding van ons ervaren team de meest verrassende Bushtapas. Wild, vis, maar ook vegetarisch/vegan gerechten behoren tot de mogelijkheden. We nodigen jullie uit om te vertragen en de verbinding te voelen met de natuur!

 

 

We starten met een kop koffie of thee en een voorproevertje rondom het vuur in de prachtige Bostempel, een privebos van 5,5ha. Hierna volgt de uitleg waarna jullie onder begeleiding van het ervaren team gaan koken met verschillende Oeroude technieken op houtvuur. Denk hierbij o.a. aan gerechten bereiden op een Let’s vuur (boomstammen en bijlen) en vlees conserveren, Beef Jerky. We grillen Wild op in het vuur verhitte spekstenen. Andere gerechten gaan in de leemoven of in een grondoven. We bereiden vis aan een plank, in de rooktipi of in de klei en bakken oerbrood en quiches in de Dutch Ovens. Doorlopend kunnen jullie deze middag rondom alle vuren genieten van de zelfbereide Bushtapas. We sluiten natuurlijk af met een overheerlijk toetje.

 

*** De ingredienten zijn altijd biologisch. En naar wens vegetarisch, vegan en/of glutenvrij ***

 

Wildplukwandeling 

 

De gids neemt jullie mee voor een wandeling door het prachtige bos bij Vorden, het 8 kastelendorp! Ze deelt haar kennis over de eetbare natuur. Denk hierbij aan eetbare planten en kruiden, boombladeren, paddenstoelen enz..

 

De Bosbelevingen en Oerkookworkshops zijn in samenwerking met Anna Luijten, Stefan Boosten en Jolanda Roozendaal. 

 

 

 

 

 

 

 Agenda Bosbelevingen en Oerkookworkshops 2023


Kookworkshops: 17 december 2023, 4 februari en 3 maart 2024


BosKoken, kookworkshop midden in het bos!

 

Je waant jezelf terug in de tijd waarin alles draaide om de eerste levensbehoeften. Met oeroude technieken kook je met lokale, biologische producten van het seizoen en wilde, frisgroene kruiden. 

We nodigen jullie uit om te vertragen en de verbinding te voelen met de natuur!

 

Je bent vanaf 12.45u van harte welkom rondom het vuur voor een deelronde onder het genot van een kop koffie/thee. Daarna gaan we aan de slag met de verschillende gerechten en technieken.

We zullen de wilde kruiden in de Bostempel zelf gaan verzamelen. De gerechten met bijbehorende workshop zijn hieronder beschreven. Elk gerecht wordt voor en door de groep klaargemaakt. 

 

  • Wilde kruidenboter: gemaakt met verse wilde kruiden
  • Wilde pesto: gemaakt met verse wilde kruiden en noten
  • Glutenvrij/Veganbrood: bereid in de Dutch Oven
  • Seizoensgroenten: bereid in de grondoven
  • Aardappelgratin met wilde kruiden: bereid in de Dutch Oven
  • Zalm: Bereid aan de plank
  • Brownie met peer en warme vanillesaus: bereid in de Dutch Oven

'S avonds rond 18u ronden we af met een laatste deelronde.... waarna iedereen z'n eigen spullen opruimt en vervuld met de beleving en de natuur richting huis gaat.

 

Prijsopgaaf:

BosKoken: € 99,- pp all inclusief

Tijdsduur: 13u t/m 18u

Locatie: De Bostempel, Vorden Gelderland

Deelnemers: Min. 15 deelnemers, max. 20 deelnemers

Begeleiders namens BosLeven:

Jolanda Roozendaal en Nanda Kraaneveld

 

Voor reserveren KLIK HIER