Wildplukwandeling & BosKoken

***Voor data en prijzen zie onderaan de tekst***

Je waant jezelf terug in de tijd waarin alles draaide om de eerste levensbehoeften. Met oeroude technieken kook je met wat de natuur je dit jaargetijde te bieden heeft. We nodigen jullie uit om te vertragen en de verbinding te voelen met de natuur!

BosKoken: Een middag in het bos gevuld met (h)eerlijke zelfbereide Bushtapas!

 

Stel je voor.....een prachtige plek midden in het bos! Een plek waar je jezelf terug waant in de tijd waarin alles draaide om de eerste levensbehoeften. Overdekte vuurplaatsen, driepoten met vuren en banken met schapenvachten. Tijdens de oerkookworkshop bereid je gerechten met oeroude technieken en met wat de natuur ons dit seizoen te bieden heeft. Elk gerecht wordt door en voor de groep klaargemaakt. In kleine groepjes bereid je onder begeleiding van ons ervaren team de meest verrassende Bushtapas. Wild, vis, maar ook vegetarisch/vegan gerechten behoren tot de mogelijkheden. We nodigen jullie uit om te vertragen en de verbinding te voelen met de natuur!

 

We starten met een kop koffie of thee en een voorproevertje rondom het vuur in de prachtige Bostempel, een privebos van 5,5ha. Hierna volgt de uitleg waarna jullie onder begeleiding van het ervaren team gaan koken met verschillende Oeroude technieken op houtvuur. Denk hierbij o.a. aan gerechten bereiden op een Let’s vuur (boomstammen en bijlen) en vlees conserveren, Beef Jerky. We grillen Wild op in het vuur verhitte spekstenen. Andere gerechten gaan in de leemoven of in een grondoven. We bereiden vis aan een plank, in de rooktipi of in de klei en bakken oerbrood en quiches in de Dutch Ovens. Doorlopend kunnen jullie deze middag rondom alle vuren genieten van de zelfbereide Bushtapas. We sluiten natuurlijk af met een overheerlijk toetje.

 

*** De ingredienten zijn altijd biologisch. En naar wens vegetarisch, vegan en/of glutenvrij ***

 

Wildplukwandeling 

 

De gids neemt jullie mee voor een wandeling door het prachtige bos bij Vorden, het 8 kastelendorp! Ze deelt haar kennis over de eetbare natuur. Denk hierbij aan eetbare planten en kruiden, boombladeren, paddenstoelen enz..

 

De Wildplukwandelingen en Oerkookworkshops zijn in samenwerking met Anna Luijten, Stefan Boosten en Jolanda Roozendaal. 

 

 

 

 

 

 

 Agenda Wildplukwandelingen en Oerkookworkshops 2024


Wildplukwandeling & BosKoken: 10 augustus & 13 oktober 2024


 

Wildplukwandeling & BosKoken:

 

Je waant jezelf terug in de tijd waarin alles draaide om de eerste levensbehoeften. Met oeroude technieken kook je met wat de natuur je dit jaargetijde te bieden heeft. De zomer, een tijd van overvloed in de natuur. Waar we in het voorjaar vooral aan de slag zijn gegaan met frisgroene kruiden, krijgen we er in dit seizoen ook bessen bij. We nodigen jullie uit om te vertragen en de verbinding te voelen met de natuur!

 

We nemen je mee het bos in waar we gaan kijken wat er groeit en bloeit in dit jaargetijde. De geplukte kruiden, bloemen en bessen gebruiken we voor het diner. 

 

Na de lunch gaan we aan de slag met de verschillende gerechten. De gerechten met bijbehorende workshop zijn hieronder beschreven. Elk gerecht wordt voor en door de groep klaargemaakt.

 

- Wilde Kruidenboter

• Gemaakt met verse wilde kruiden

- Wilde Pesto

• Gemaakt met verse wilde kruiden en noten

- Glutenvrijbrood

• Bereid in de Dutch Oven

- Wildplukquiche

• Bereid in de Dutch Oven

-Wildpluksoep

• Bereid in de Heksenketel

- Glutenvrije Fruit-Crumble

• Bereid in de Dutch Oven

 

*** Alle producten zijn Biologisch ***

 

Prijsopgaaf:

Tijdsduur: 10.30u t/m 18u

Wildplukwandeling & BosKoken pp €99,=

Locatie:  Vorden, Gelderland

Deelnemers: min. 10 max. 14

* Koffie/Thee en verfrissend drankje zijn inbegrepen

 

Voor reserveren KLIK HIER