Over ons

 

BosLeven is ontstaan vanuit een passie voor het leven in, van maar vooral met de natuur. Om me heen zie ik hoe ver de mens verwijderd is van de natuur en daarmee ook van hun eigen natuur. 

Het leven speelt zich voornamelijk af in stad of dorp en daarmee is de verbinding die we van nature als mens hebben met alles om ons heen zoek.

Deze verbinding met de planten, de dieren, de bomen, de aarde, de zon, de maan en de elementen is voor de natuurvolkeren van deze aarde al eeuwenlang vanzelfsprekend! 

Met BosLeven nodig ik iedereen uit om te vertragen, vooral te spelen en bewust te genieten van het bos door te leren wat het allemaal te bieden heeft.

 

Ik heb 6 jaar met mijn kinderen in een Yurt (Mongoolse tent) geleefd en nu sinds een jaar in een huisje in het bos, wat beide vooral veel buiten leven is. 

Sinds die tijd ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in bushcraft: eetbare wilde planten, oude ambachten en eigenlijk alle kennis die je nodig hebt om in, van en met het bos te leven. Ook heeft het sjamanisme me dichterbij de natuur - en mijn eigen natuur- gebracht.

 

BosLeven is een bijzonder concept geworden voor Bedrijfs- Familie en Vrijgezellenfeesten, Ouder & Kinddagen, Kindermiddagen en Kinderfeestjes. 

Terug naar de basis, midden in de natuur inmiddels op 2 prachtige locaties vlakbij en op de Sallandse Heuvelrug in Overijssel… Bijzonder en uniek! Door de ambiance/setting van BosLeven waan je je terug in de tijd wat een duidelijke meerwaarde voor de beleving is. BosLeven is een event op zichzelf!

 

Dit doe ik natuurlijk niet allemaal alleen! Ten eerste omdat dat praktisch niet haalbaar is en het is veel leuker om het samen te doen :-)

Inmiddels werk ik samen met Cees van der Weijde en Jeanette Boogmans. Allemaal hebben we onze eigen talenten en we vullen elkaar mooi aan! 

 

Er zijn vele mogelijkheden binnen wat BosLeven aanbiedt. Neem vrijblijvend contact met me op. Dan kijken we er samen naar, op maat!


Cees van der Weijde

 

Sinds 2017 deel ik mijn passie met anderen. Bushcraft is voor mij het comfortabel voelen in het bos! 

 

Met mijn bushcraftweekenden probeer ik je door je vaardigheden bij te brengen zoals vuur maken en een onderkomen bouwen weer comfortabel te laten zijn in het bos. Hiernaast ga je weer contact maken met de natuur, door stil te zijn en te luisteren, door te kijken en te proeven. Door deze beide kanten van het comfortabel zijn te voelen wordt je weer één met de natuur. 

 

Bij BosLeven kom je me tegen bij de OERkookworkshops. Erg leuk om je de oeroude technieken te leren en bij te dragen aan een bijzondere ervaring!

Nanda Kraaneveld

 

Sinds 2018 ben ik actief onder de naam BosLeven. 

Hierboven staat mijn verhaal.

Jeanette Boogmans

 

Sinds 2007 werk ik onder de naam Zebrarups Natuureducatie. Mijn specialiteit is natuurbeleving met extra gebruik van je zintuigen. In 2010 schreef ik het boek Rupsen horen poepen hierover (3-e druk 2019). Op natuurgebied ben ik een alleseter. Met een stevige trek in diersporen, bomen, eetbare planten en paddenstoelen. Ik vertaal taaie theorie in speelse activiteiten, zoals in m'n bomenboek Uit je kruin! Het trainen van mensen die zelf in de beleving/educatie werken vind ik heel mooi om te doen.

 

Samen met Nanda Kraaneveld van BosLeven organiseer ik  activiteiten op de Sallandse Heuvelrug. Haar ervaring maakt de mijne rijker en andersom. Bovendien is het fijn een buitenmaatje te hebben. Maak kennis met onze Ouder&Kind activiteiten en de OERkookworkshops met Educatieve- of Wildplukwandeling waarbij ik de wandelingen verzorg.