2 juli, Zweethutceremonie

 

Voor meer informatie stuur een mail naar info@bosleven.com 


8&9 juli, VachtVilt workshop in het bos!

 

We vilten een prachtige zachte vacht van verschillende Nederlandse schapenrassen. Wol heeft een heilzame en verbindende werking, en het werken met een intentie met je eigen vacht is een prachtig proces waarin je inzichten op je vraagstuk kunt krijgen. Het wordt zo een prachtig en uniek kunstwerk :-) 

 

Je bent van harte welkom vanaf vrijdagmiddag 8 juli 15u om je slaapplek voor de nacht klaar te maken. Een eigen tent of buscamper is welkom, maar je kunt ook in een Yurt of Tenttipi slapen. Om 17u starten we rondom het vuur met een deelronde onder het genot van een kop thee of sap. Daarna gaan we genieten van de maaltijd waarvoor iedereen een klein gerechtje (2pers.) meeneemt van huis. Potluck! De avond staat in het teken van kennismaking, aankomen en landen op de plek.

 

Zaterdag start de workshop na een door ons verzorgd ontbijt. Deze is van 10u t/m 16u. Je leert hoe je van schapenwol een viltvacht kunt maken met zeep, water en je eigen handen. Je eigen gemaakte vacht neem je mee naar huis, samen met de nieuw geleerde technieken. We vilten een vacht van geschoren wol met een achterkant van wol ipv leer. 

 

Als we klaar zijn ruimen we samen op, kun je je eigen spullen bij elkaar zoeken en gaat iedereen vervuld en vervilt naar huis ;-)

 

Prijs: €155,- pp inclusief materialen, ontbijt/lunch, thee/sap en 1 overnachting.

 

 

Voor reserveren KLIK HIER

 

Min. 8 deelnemers, max. 12 deelnemers


17 juli, VachtViltWorkshop voor Ouder&Kind, Zitvachtje vilten & Pizzafeest (vanaf 6 jaar)

 

Heb je zin om samen te komen met gelijkgestemden? Samenzijn, verbinden, delen, spelen, koken en eten rondom het vuur? Op een heerlijke off-grid plek midden in het Holtense bos waar altijd wat te beleven is?

 

" Het idee achter de Ouder&Kind activiteiten, en tegelijk ook mijn missie met BosLeven, is om met elkaar en met de natuur te verbinden. Dit op een prachtige off-grid plek midden in het bos! We starten om 9u in een cirkel om het vuur met een talkingstickronde, een deelronde. 

"Quality time! Het is een weekend vol verbinding met je kind”


* De Viltworkshop:

We verwarmen het water op de vuren waarna je samen met je kind met water, zeep en jullie handen twee prachtig mooie zitvachtjes gaat vilten. Eentje voor je kind en eentje voor jezelf <3  

 

* Deze dag is voor Ouder&Kind
* Je bent welkom vanaf zondag 17 juli 9u t/m 18u.
* Prijs € 99,- voor Ouder&Kind(vanaf 6 jaar) inclusief workshop, thee/ranja, lunch en Pizzafeest

* Prijs voor extra Ouder of Kind: €50,-
* Min. 6x Ouder&Kind, Max. 10x Ouder&Kind

* BosLeven zorgt voor drinken, lunch en pizzafeest! 

 

Voor reserveren KLIK HIER


11 aug. 11u t/m 14 aug. 14u, Discover Your Nature retreat,

 

“De natuur is mijn spiegel, waardoor ik in contact kom met de natuur in mij”

 

Stel je voor…… Een heerlijke plek in het bos. Waar je mag ontspannen, genieten en helemaal jezelf zijn. Een plek waar voor je gezorgd wordt en voor je wordt gekookt. Een plek waar jij kan zakken in de natuur en in jezelf. 

 

In deze 4 dagen maken we gebruik van verschillende werkvormen vanuit het Boeddhisme en Sjamanisme om de verbinding te leggen met de natuur binnen en buiten ons. Het is een afgestemd programma waarbij je kunt denken aan Meditatie, Zelfcompassie en Stilte, een Vachtviltceremonie, Bushmedicinewalk en Sharingcircle. We nemen je mee naar de diepte in jezelf….. Natuurlijk is er ook veel tijd voor jezelf en gezelligheid rondom het vuur.  

 

Voel je welkom en laat je voeden door de natuur! 

 

Praktisch:

Discover your Nature retreat, 11 augustus 11u t/m 14 augustus 14u

Deze Retreat is voor mannen & vrouwen

·      Prijs € 399,- per persoon, all inclusief.

·      Slaapplekken in Yurt of Tenttipi ook mogelijk.

       Inclusief alle heerlijke Veganistische maaltijden

·      De Bostempel is off-grid, wat betekent dat er geen stroom is. Water is er in jerrycans en afwaswater in een 1000ltr vat. Er zijn twee composttoiletten en een buitendouche.

·      Min 8 deelnemers, maximaal 12 deelnemers

·      De Bostempel is alcohol-, drugs- en plantmedicijnvrij

·      Akoestische muziekinstrumenten zijn zeer welkom!

 

 Voor reserveren KLIK HIER

 

Wie weet tot dan!

 

Warme groet Mariette Verhoef en Nanda Kraaneveld 

 

Over ons: 

 

“Mariëtte is een sensitieve vrouw die met haar grote hart en helder waarnemingsvermogen aanwezig is. Ze neemt je graag mee in de stilte, vertraging en liefdevolle vriendelijkheid van het hart. Samen ontdekken we de eenvoud en essentie van het leven. Spiritualiteit is niet iets wat je doet, maar wat je bent! 

Mariëtte is meditatiebegeleider bij Boeddhistische Vipassana retraites en het online meditatieplatform 30NOW. Ze heeft mindfulnesstrainingen gegeven in het bedrijfsleven en aan particulieren” 

 

 

"Nanda is een echt natuurmens, van binnen en van buiten. Haar bezieling is het doorgronden van de bomen, planten en andere natuurwezens. Ze leeft het sjamanisme, de natuur is haar kerk. Haar praktische skills zijn koken met oertechnieken en primitieve vaardigheden. “Alles wat nodig is om in, met en van de natuur te leven” In haar offgrid bostempel neemt ze je mee op reis om de natuur, en de natuur in jouw, dieper te leren kennen!"


16 t/m 18 augustus, Ouder&Kindweek "met Leemovenworkshop, Pizzafeest & Vuurworkshop ” (vanaf 6 jaar)

 

Heb je zin om samen te komen met gelijkgestemden? Samenzijn, verbinden, delen, spelen, koken en eten rondom het vuur? Op een heerlijke off-grid plek midden in het Holtense bos waar altijd wat te beleven is?

 

" Het idee achter de Ouder&Kind weken, en tegelijk ook mijn missie met BosLeven, is om met elkaar en met de natuur te verbinden. Dit op een prachtige plek midden in het bos! We starten om 11u in een cirkel om het vuur met een talkingstickronde, een deelronde. We zullen veel verhalen met elkaar delen... "Quality time"! Het is een week vol verbinding met je kind”

 

- Dinsdag: Leemovenworkshop, we gaan met onze blote voeten en handen een dagoven bouwen van leem! Wordt het een vuurspuwende draak, een holle bolle Gijs of iets anders moois :-) 

- Woensdag: Vuurworkshop, we gaan het bos in tondel (natuurlijk aanmaakmateriaal) verzamelen waarna we onze vuurplaats klaar maken en met filesteel een vuur gaan toveren. 

- Donderdag maken we er weer een feestje van met zelfgebakken Pizza’s uit onze oven :-) 

 

 

* Deze week is voor Ouder&Kind 

* Je bent welkom vanaf dinsdag 16 augustus 10u t/m donderdag 18 augustus 16u.

* Prijs € 175,- voor Ouder&Kind(vanaf 6 jaar) inclusief workshops en overnachtingen met eigen tent/camper.

* Min. 6x Ouder&Kind, Max. 10x Ouder&Kind

* We doen Potluck, wat inhoud dat iedereen voldoende eten voor zichzelf meeneemt zodat we een buffet kunnen maken, bij voorkeur biologisch/vegetarisch. (1 avond is Pizzafeest!)

* De Bostempel is alcoholvrij

* Alleen akoestische muziek toegestaan

* Eigen tent/camper is welkom en er zijn ook Tentipi’s en Yurts te huur (tegen meerprijs)

 

Voor reserveren KLIK HIER


23 t/m 25 augustus, Magische Ouder&Kindweek met Toverworkshop van Doetertoe & Zitvachtje vilten (va 6j)
Heb je zin om samen te komen met gelijkgestemden? Samenzijn, verbinden, delen, spelen, koken en eten rondom het vuur? Op een heerlijke off-grid plek midden in het Holtense bos, waar altijd wat te beleven is?
" Het idee achter de Ouder&Kindweken, en tegelijk ook mijn missie met BosLeven, is om met elkaar en met de natuur te verbinden. Dit in de prachtige Bostempel!
We starten om 11u in een cirkel om het vuur met een talkingstickronde, een deelronde. We zullen veel verhalen met elkaar delen... "Quality time"! Het is een weekend vol verbinding met je kind”
* Toverworkshop met Desiree en Annebelle van Doetertoe
* Zitvachtje vilten met Nanda van BosLeven
* Deze week is voor Ouder&Kind
* Je bent welkom vanaf dinsdag 23 augustus 10u t/m donderdag 25 augustus 16u.
* Prijs voor Ouder&Kind is €175,- inclusief workshops en overnachtingen & Pizzafeestje.
* Min. 6x Ouder&Kind, Max. 10x Ouder&Kind
* We doen Potluck, wat inhoud dat iedereen voldoende eten voor zichzelf meeneemt en iets extra om te delen, bij voorkeur biologisch/vegetarisch. 
* De Bostempel is alcoholvrij
* Alleen akoestische muziek toegestaan
* Eigen tent/camper is welkom en er zijn ook tenttipi’s en Yurts te huur (tegen meerprijs)
Voor reserveren KLIK HIER

10 september: De Bosbeleving, Herfsteditie

 

Je waant jezelf terug in de tijd waarin alles draaide om de eerste levensbehoeften. Met oeroude technieken kook je met wat de natuur je dit jaargetijde te bieden heeft. De herfst, een tijd van overvloed in de natuur. Waar we in het voorjaar vooral aan de slag zijn gegaan met frisgroene kruiden, krijgen we er in dit seizoen ook bessen, paddenstoelen en noten bij. We nodigen jullie uit om te vertragen en de verbinding te voelen met de natuur!

 

Op zaterdag 10 september ben je vanaf 8.45u welkom rondom het vuur voor een deelronde onder het genot van een kop koffie/thee of sap. 

Daarna nemen we jullie mee voor de Wildplukwandeling... De herfst is de tijd van bladkleuren en humusgeuren, maar ook van paddenstoelen, noten en bessen. De geplukte kruiden, paddenstoelen, verzamelde noten en bessen gebruiken we voor het diner. 

 

Bij terugkomst gaan we na een kop koffie/thee genieten van de door ons bereide lunch. Daarna gaan we aan de slag met de verschillende gerechten en technieken. De oergerechten met bijbehorende workshop zijn hieronder beschreven. Elk gerecht wordt voor en door de groep klaargemaakt.

 

v Wilde Kruidenboter 

       Gemaakt met verse wilde kruiden

v Wilde Pesto 

       Gemaakt met verse wilde kruiden en noten

v OER-brood & Vegan/Glutenvrijbrood met dadels/noten en zaden 

       Bereid in de Dutch Oven 

v Herfstgroenten met wildplukdressing

       Bereid in de leemoven

v Gevulde paddenstoel met pompoen/saliechutney

       Bereid in de Leemoven

v Zalm van de plank

       De hele zalmzijde wordt aan een plank bevestigd en naast het vuur geplaatst. Hier gaart hij langzaam door de stralingswarmte.

v Sweet Potato Patat & Paddenstoelenbitterballen

       Gebakken in een gietijzeren heksenketel boven een Lets vuur (Boomstammen en bijlen….)

v Paddenstoelen van de steen met Vossenbessensaus

       Smakelijk gegrild op door het vuur verhitte spekstenen 

v Appel/Peren Crumble

       Bereid in de Dutch Oven

 

*** Alle producten zijn Glutenvrij en Biologisch ***

 

‘S avonds rond 18.30u ronden we af met een laatste deelronde…. waarna iedereen z’n eigen spullen opruimt en geïnspireerd en vervuld met de beleving en de natuur richting huis gaat.

 

Prijsopgaaf:
De Bosbeleving herfsteditie € 99,=
Datum: 10 september 9u t/m 19u
Thema: De Bosbeleving Herfsteditie
Locatie: Holten
Deelnemers: min 10 deelnemers, max 20 deelnemers
Begeleiders namens BosLeven: 
Stefan Boosten en Nanda Kraaneveld

 

Voor reserveren KLIK HIER

 

* Koffie/Thee en verfrissend drankje zijn inbegrepen.
* De activiteiten van BosLeven zijn alcoholvrij. 
* Wij vernemen graag zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 2 weken voor de workshop wanneer er rekening gehouden dient te worden met speciale diëten, voedingsovertuiging, voedselallergieën etc…