Wat leuk dat je BosLeven hebt gevonden. Je kunt naar beneden scrollen voor alle geplande activiteiten... wie weet tot snel!


8 oktober: De Bosbeleving, Herfsteditie

 

Je waant jezelf terug in de tijd waarin alles draaide om de eerste levensbehoeften. Met oeroude technieken kook je met wat de natuur je dit jaargetijde te bieden heeft. De herfst, een tijd van overvloed in de natuur. Waar we in het voorjaar vooral aan de slag zijn gegaan met frisgroene kruiden, krijgen we er in dit seizoen ook bessen, paddenstoelen en noten bij. We nodigen jullie uit om te vertragen en de verbinding te voelen met de natuur!

 

Op zaterdag 8 oktober ben je vanaf 8.45u welkom rondom het vuur voor een deelronde onder het genot van een kop koffie/thee of sap. 

Daarna nemen we jullie mee voor de Wildpluk/Paddenstoelenwandeling... De herfst is de tijd van bladkleuren en humusgeuren, maar ook van paddenstoelen, noten en bessen. De geplukte kruiden, paddenstoelen, verzamelde noten en bessen gebruiken we voor het diner. 

 

Bij terugkomst gaan we na een kop koffie/thee genieten van de door ons bereide lunch. Daarna gaan we aan de slag met de verschillende gerechten en technieken. De oergerechten met bijbehorende workshop zijn hieronder beschreven. Elk gerecht wordt voor en door de groep klaargemaakt.

 

v Wilde Kruidenboter 

       Gemaakt met verse wilde kruiden

v Wilde Pesto 

       Gemaakt met verse wilde kruiden en noten

v OER-brood & Vegan/Glutenvrijbrood met dadels/noten en zaden 

       Bereid in de Dutch Oven 

v Gevulde paddenstoel met pompoen/saliechutney

       Bereid in de Dutch oven

v Zalm van de plank

       De hele zalmzijde wordt aan een plank bevestigd en naast het vuur geplaatst. Hier gaart hij langzaam door de stralingswarmte.

v Aardappel met Wilde kruidenboter uit de klei

       De aardappel gaart langzaam op een kolenbed

v Paddenstoelen van de steen met Vossenbessensaus

       Smakelijk gegrild op door het vuur verhitte spekstenen 

v Appel/Peren Crumble

       Bereid in de Dutch Oven

 

*** Alle producten zijn Glutenvrij en Biologisch ***

 

‘S avonds rond 18.30u ronden we af met een laatste deelronde…. waarna iedereen z’n eigen spullen opruimt en geïnspireerd en vervuld met de beleving en de natuur richting huis gaat.

 

Prijsopgaaf:
De Bosbeleving herfsteditie € 99,=
Datum: 8 oktober 9u t/m 19u
Thema: De Bosbeleving Herfsteditie
Locatie: Holten
Deelnemers: min 10 deelnemers, max 20 deelnemers
Begeleiders namens BosLeven: 
Mirjam van der Laan, Jolanda Roosendaal en Nanda Kraaneveld

 

Voor reserveren KLIK HIER

 

* Koffie/Thee en verfrissend drankje zijn inbegrepen.
* De activiteiten van BosLeven zijn alcoholvrij. 
* Wij vernemen graag zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 2 weken voor de workshop wanneer er rekening gehouden dient te worden met speciale diëten, voedingsovertuiging, voedselallergieen. 


12 oktober: Paddenstoelenavontuur

 

Je waant jezelf terug in de tijd waarin alles draaide om de eerste levensbehoeften. Met oeroude technieken kook je met wat de natuur je dit jaargetijde te bieden heeft. De herfst, een tijd van overvloed in de natuur. Waar we in het voorjaar vooral aan de slag zijn gegaan met frisgroene kruiden, krijgen we er in dit seizoen ook bessen, paddenstoelen en noten bij. We nodigen jullie uit om te vertragen en de verbinding te voelen met de natuur!

 

Op woensdag 12 oktober ben je vanaf 12.45u welkom rondom het vuur voor een deelronde onder het genot van een kop koffie/thee of sap. 

Daarna nemen we jullie mee voor de Paddenstoelenwandeling... De herfst is de tijd van bladkleuren en humusgeuren, maar ook van paddenstoelen, noten en bessen. De geplukte kruiden, paddenstoelen, verzamelde noten en bessen gebruiken we voor het diner. 

 

Bij terugkomst gaan we na een kop koffie/thee en een voorproevertje aan de slag met de verschillende gerechten en technieken. De oergerechten met bijbehorende workshop zijn hieronder beschreven. Elk gerecht wordt voor en door de groep klaargemaakt.

 

 

v Herfstgroenten met Wildplukdressing 

       Bereid in de Leemoven

v Paddenstoelen/Walnoot Quiche

       Bereid in de Dutch Oven 

 

v Gevulde paddenstoel met pompoen/saliechutney

       Bereid in de Leemoven

 

v Paddenstoelen van de steen met Vossenbessensaus

       Smakelijk gegrild op door het vuur verhitte spekstenen 

 

 

*** Alle producten zijn Vegan, Glutenvrij en Biologisch ***

 

‘S avonds rond 17.30u ronden we af met een laatste deelronde…. waarna iedereen z’n eigen spullen opruimt en geïnspireerd en vervuld met de beleving en de natuur richting huis gaat.

 

Prijsopgaaf:
Paddenstoelenavontuur € 75,= pp
Datum: 12 oktober 13u t/m 18u
Locatie: Holten
Deelnemers: min 10 deelnemers, max 20 deelnemers
Begeleiders namens BosLeven: 
Mirjam Scholten en Nanda Kraaneveld

 

Voor reserveren KLIK HIER

 

* Koffie/Thee en verfrissend drankje zijn inbegrepen.
* De activiteiten van BosLeven zijn alcoholvrij. 
* Wij vernemen graag zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 2 weken voor de workshop wanneer er rekening gehouden dient te worden met speciale diëten, voedingsovertuiging, voedselallergieën etc…
 


14 oktober 14u t/m 16 oktober 16u,

Discover Your Nature Womens-weekendretreat,

 

“De natuur is mijn spiegel, waardoor ik in contact kom met de natuur in mij”

 

Stel je voor…… Een heerlijke plek in het bos. Waar je mag ontspannen, genieten en helemaal jezelf zijn. Een plek waar voor je gezorgd wordt en voor je wordt gekookt op houtvuur. Een plek waar jij kan zakken in de natuur en in jezelf.

 

In dit weekend maken we gebruik van verschillende werkvormen vanuit het Boeddhisme en Sjamanisme om de verbinding te leggen met de natuur binnen en buiten ons. Het is een afgestemd programma waarbij je kunt denken aan Meditatie, Zelfcompassie en Stilte, Mandala vilten van schapenwol, Bushmedicinewalk en Sharing circle. We nemen je mee naar de diepte in jezelf….. Natuurlijk is er ook veel tijd voor jezelf en gezelligheid rondom het vuur.  

***Tijdens veel onderdelen van het programma zijn we in de Yurt of Tipi*** 

Voel je welkom en laat je voeden door de natuur!

 

Praktisch:

Discover your Nature retreat, 14 oktober 14u t/m 16 oktober 16u

Deze Retreat is voor vrouwen

·      Prijs € 275,- per persoon, inclusief maaltijden, koffie/thee en overnachtingen in eigen tent of camper. Slaapplekken in Yurts of Tenttipi’s ook beschikbaar tegen meerprijs.

.      Inclusief heerlijke Vegan maaltijden.

·      De Bostempel is off-grid, wat betekent dat er geen stroom is. Water is er in jerrycans en afwaswater in een 1000ltr vat. Er zijn twee composttoiletten en een heerlijke buitendouche.

·      Min 8 deelnemers, maximaal 12 deelnemers

·      De Bostempel is alcohol-, drugs- en plantmedicijnvrij

·      Akoestische muziekinstrumenten zijn zeer welkom!

 

Dana/donatie

Deze retraite wordt begeleid op basis van dana (vrijgevigheid). Vanuit de tijd van de Boeddha worden de leringen en het meditatieonderricht beschouwd als een daad van vrijgevigheid. De hoogte van het inschrijfbedrag voor deze retraite is bepaald door de direct te maken kosten; de begeleiderkrijgen slechts hun reis- en verblijfkosten vergoed. Aan het einde van de retraite word je uitgenodigd om ook vrijgevigheid te beoefenen en is er gelegenheid dana te geven aan de begeleiders. De dana kun je contant meenemen. Aan het eind van het weekend staan er twee dana-doosjes waar je je donatie in kunt doen (eentje voor Mariette en eentje voor Nanda).

 

Wie weet tot dan!

 

Warme groet Mariëtte Verhoef en Nanda Kraaneveld

 

Voor reserveren KLIK HIER

 

Over ons:

 

“Mariëtte is een sensitieve vrouw die met haar grote hart en helder waarnemingsvermogen aanwezig is. Ze neemt je graag mee in de stilte, vertraging en liefdevolle vriendelijkheid van het hart. Samen ontdekken we de eenvoud en essentie van het leven. Het menszijn met alles erop en eraan. Spiritualiteit is niet iets wat je doet, maar wat je bent! Mariëtte is meditatiebegeleider bij Boeddhistische Vipassana-retraites en het online meditatieplatform 30NOW. Ze heeft affiniteit met Advaita Vedanta, tantra en innerlijk kind werk.”

 

"Nanda is een echt natuurmens, van binnen en van buiten. Haar bezieling is het verbinden met de bomen, planten en andere natuurwezens. Ze leeft het Sjamanisme, de natuur is haar kerk. Haar praktische skills zijn koken met oertechnieken en primitieve vaardigheden. “Alles wat nodig is om in, met en van de natuur te leven”.  In haar offgrid bostempel neemt ze je mee op reis om de natuur om jou heen en in jou, dieper te leren kennen!"


22 & 23 oktober, Ouder&Kind Bosdagen "met Vuurworkshop, Pijl en Boog maken & Pizzafeest" (vanaf 6 jaar)
Heb je zin om samen te komen met gelijkgestemden? Samenzijn, verbinden, delen, spelen, koken en eten rondom het vuur? Op een heerlijke off-grid plek midden in het Holtense bos waar altijd wat te beleven is?
" Het idee achter de Ouder&Kind weekenden, en tegelijk ook mijn missie met BosLeven, is om met elkaar en met de natuur te verbinden. Dit op een prachtige off-grid plek midden in het bos! We starten om 10.30u in een cirkel om het vuur met een talkingstickronde, een deelronde. "Quality time"! Het is een weekend vol verbinding met je kind”
* Zaterdag gaan we Pijl&Boog maken. Deze mogen jullie natuurlijk ook gebruiken op een doel! 'S avonds maken jullie je eigen pizza's, die in de Leemoven worden afgebakken.
* Zondag is de Vuurworkshop, we gaan het bos in op zoek naar tondel, natuurlijk aanmaakmateriaal. ‘Smiddags gaan we met ons zelf verzamelde tondel en een firesteel vuur maken.
* Dit weekend is voor Ouder&Kind
* Je bent welkom vanaf zaterdag 22 oktober 10u t/m zondag 23 oktober 16u.
* Prijs € 125,- voor Ouder&Kind(vanaf 6 jaar) inclusief workshops en overnachting.
* Min. 6x Ouder&Kind, max. 10x Ouder&Kind
* We doen Potluck, wat inhoud dat iedereen voldoende eten voor zichzelf meeneemt zodat we een buffet kunnen maken, bij voorkeur vegetarisch. 
* De Bostempel is alcoholvrij
* Alleen akoestische muziek toegestaan
* Eigen tent/camper is welkom en er zijn ook tentipi’s en twee Yurts te huur (tegen meerprijs)
Voor reserveren KLIK HIER

25 & 26 oktober, Ouder&Kind Bosdagen "met Boomklimmen, Buidel vilten & Pizzafeest" (vanaf 6 jaar)
Heb je zin om samen te komen met gelijkgestemden? Samenzijn, verbinden, delen, spelen, koken en eten rondom het vuur? Op een heerlijke off-grid plek midden in het Holtense bos waar altijd wat te beleven is?
" Het idee achter de Ouder&Kind Bosdagen, en tegelijk ook mijn missie met BosLeven, is om met elkaar en met de natuur te verbinden. Dit op een prachtige off-grid plek midden in het bos! We starten om 10.30u in een cirkel om het vuur met een talkingstickronde, een deelronde. "Quality time"! Het is een weekend vol verbinding met je kind”
* Dinsdag gaan we onder leiding van Jos van Boombaard Boomklimmen:
Geniet van de vrijheid van het Boomklimmen! Veilig gezekerd klim je in de kroon van een prachtige eik.
'Savonds mag je je eigen pizza maken, Pizzafeest!
* Woensdag is de Viltworkshop. Met wol, zeep, warm water en je eigen handen maak je een mooie buidel. Deze kun je meenemen als je het bos ingaat en al je schatten in bewaren :-) 
* Deze Bosdagen zijn voor Ouder&Kind
* Je bent welkom vanaf dinsdag 25 oktober 10u t/m woensdag 26 oktober 16u.
* Prijs € 125,- voor Ouder&Kind(vanaf 6 jaar) inclusief workshops en overnachting.
* Min. 6x Ouder&Kind, max. 10x Ouder&Kind
* We doen Potluck, wat inhoud dat iedereen voor 2 pers. eten meeneemt zodat we een buffet kunnen maken, bij voorkeur vegetarisch. 
* De Bostempel is alcoholvrij
* Alleen akoestische muziek toegestaan
* Eigen tent/camper is welkom en er zijn ook tentipi’s en twee Yurts te huur (tegen meerprijs)
Voor reserveren KLIK HIER