De Bosbeleving

 

De Bosbeleving: 

Je waant jezelf terug in de tijd waarin alles draaide om de eerste levensbehoeften. Met oeroude technieken kook je met wat de natuur je dit jaargetijde te bieden heeft. We nodigen jullie uit om te vertragen en de verbinding te voelen met de natuur!

 

Wildplukwandeling & Oerkookworkshop

De gids neemt jullie mee voor een wandeling door het prachtige bos bij Vorden, het 8 kastelendorp!. Ze deelt haar kennis over de eetbare natuur. Denk hierbij aan eetbare planten en kruiden, boombladeren, paddenstoelen enz..

Tijdens de Oerkookworkshop koken jullie met de oogst en biologische producten uit de winkel de lekkerste gerechten met diverse Oeroude technieken op houtvuur zoals: 

We koken soep in heksenketels op houtvuur, frituren op een Let’s vuur, grillen op in het vuur verhitte spekstenen, gerechten gaan in de Leemoven of een grondoven, bereiden vis aan een plank of in de klei en bakken de lekkerste gerechten in de Dutch Ovens…

 

Educatieve wandeling & Oerkookworkshop

De gids vertelt tijdens de wandeling over de verschillende toepassingen van wat jullie tegenkomen, denk hierbij aan voeding, vuur, medicijn of gebruiksvoorwerpen. Of het nu planten, bomen, paddenstoelen of sporen zijn, het is altijd leuk er iets beter naar te kijken!

 

Voor alle geplande Bosbelevingen KLIK HIER

 

De Bosbelevingen zijn in samenwerking met Anna Luijten, Mirjam van der Laan, Stefan Boosten en Jolanda Roozendaal.