Bedrijfsuitje Oerkookworkshop

Bedrijfsuitje Oerkookworkshop en meer...

Oerkookworkshop: Een middag in het bos gevuld met (h)eerlijke zelfbereide Bushtapas!

 

Stel je voor.....een prachtige plek midden in het bos! Een plek waar je jezelf terug waant in de tijd waarin alles draaide om de eerste levensbehoeften. Overdekte vuurplaatsen, driepoten met vuren en banken met schapenvachten. Tijdens de oerkookworkshop bereid je gerechten met oeroude technieken en met wat de natuur ons dit seizoen te bieden heeft. Elk gerecht wordt door en voor de groep klaargemaakt. In kleine groepjes bereid je onder begeleiding van ons ervaren team de meest verrassende Bushtapas. Wild, vis, maar ook vegetarisch/vegan gerechten behoren tot de mogelijkheden. We nodigen jullie uit om te vertragen en de verbinding te voelen met de natuur!

 

 

We starten met een kop koffie of thee en een voorproevertje rondom het vuur in de prachtige Bostempel, een privebos van 5,5ha. Hierna volgt de uitleg waarna jullie onder begeleiding van het ervaren team gaan koken met verschillende Oeroude technieken op houtvuur. Denk hierbij o.a. aan gerechten bereiden op een Let’s vuur (boomstammen en bijlen) en vlees conserveren, Beef Jerky. We grillen Wild op in het vuur verhitte spekstenen. Andere gerechten gaan in de leemoven of in een grondoven. We bereiden vis aan een plank, in de rooktipi of in de klei en bakken oerbrood en quiches in de Dutch Ovens. Doorlopend kunnen jullie deze middag rondom alle vuren genieten van de zelfbereide Bushtapas. We sluiten natuurlijk af met een overheerlijk toetje.

 

*** De ingredienten zijn altijd biologisch. En naar wens vegetarisch, vegan en/of glutenvrij ***

 

Wildplukwandeling 

 

De gids neemt jullie mee voor een wandeling door het prachtige bos bij Vorden, het 8 kastelendorp! Ze deelt haar kennis over de eetbare natuur. Denk hierbij aan eetbare planten en kruiden, boombladeren, paddenstoelen enz..

 

Educatieve wandeling 

 

De gids vertelt tijdens de wandeling over de verschillende toepassingen van wat jullie tegenkomen, denk hierbij aan voeding, vuur, medicijn of gebruiksvoorwerpen. Of het nu planten, bomen, paddenstoelen of sporen zijn, het is altijd leuk er iets beter naar te kijken!

 

De Bosbelevingen en Oerkookworkshops zijn in samenwerking met Anna Luijten, Stefan Boosten en Jolanda Roozendaal. 

 

 

De Oerkookworkshop is ook mogelijk in combinatie met andere teambuildingactiviteiten. Denk hierbij aan Boomklimmen, een workshop "van schot tot bord", villen en uitbenen van het Ree, Vuurworkshop, Viltworkshop of een eigen programma.

  • Duur: ongeveer 5 uur.
  • Locatie: Vorden, Gelderland. Andere locaties mogelijk
  • De Oerkookworkshop is voor groepen van 15 t/m 40 deelnemers
  • De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers. Vanaf € 65,- p.p. exclusief btw
  • Inclusief koffie en thee. Fris- en alcoholische dranken zijn mogelijk op nacalculatie 
  • Zelf zorgen voor serviesgoed. Dit kan verzorgd worden tegen meerprijs
  • Een internationale groep? Een engelstalige workshop is mogelijk
  • Alle producten zijn biologisch. Naar wens vegetarisch, vegan en/of glutenvrij

  

Een Oerkookworkshop met vrienden, familie of collega’s? 

 

Neem contact met me op via het contactformulier en we kijken samen naar de mogelijkheden.

 

De Bosbelevingsdagen zijn in samenwerking met Anna Luijten, Stefan Boosten en/of Jolanda Roozendaal. Hiernaast werk ik samen met andere partners voor de andere teambuildingactiviteiten.